VIG Valvonta

VIG Valvonta konsultoi ja valvoo moderneja viemäri sanesrauksia.Käytössämme on monen vuoden kokemus alan eri työvaiheista.

Viemärien sukitus lyhyesti

Putkiremonttien sukituksessaa vanhan putken sisään asennetaan uusi, pehmeä, epoksilla kyllästetty putki, joka kuivuessa kovettuu. Tällöin olemassa olevat reiät ja halkeamat korjaantuvat. Sukitus on asukasystävällinen ja kustannustehokas tapa linjasaneeraukseen, eikä sukituksen takia tarvitse hajottaa asunnon pintarakenteita märkätiloista. Myös haarat sukitetaan, jossa käytetään monesti tehdasvalmisteisia haarayhteitä saavuttaakseen täydellisen luotettavan ja pitkäkestoisen lopputuloksen. Lattiakaivon insertillä voidaan märkätilojen viemärit saneerata vesieristeitä rikkomatta. Lattiakaivon insertti asennetaan vanhan lattiakaivon sisään, korvaten olemassa olevan lattiakaivon. Insertti sukitetaan viemäriin kiinni, jolloin liitoskohdasta tulee vesitiivis, portaaton ja saumaton.

Ensin kaikki kulkuväylät ja työpisteet suojataan huolellisesti peitepaperilla. Wc-istuimet ja muut mahdollisesti tiellä olevat kalusteet irrotetaan töiden ajaksi. Tämän jälkeen alkaa viemäreiden sisäpuolinen jyrsintä. Se tarkoittaa, että viemärit puhdistetaan sisäpuolelta jyrsimällä pinttymät pois. Lopuksi viemäri puhdistetaan irtoliasta huuhtelemalla.

Viemäreiden puhdistuksen jälkeen viemäri linjat kuvataa ja aloitetaan varsinainen sukitus. Sukka on pehmeä ja joustava, yleensä polyesteristä valmistettu. Sukka kyllästetään epoksilla ja mankeloidaan, jonka jälkeen se asennetaan olemassa olevan viemäriputken sisään paineilman voimalla. Paineilman avulla joustava sukka venyy ja asettuu viemäriputken sisäpintaa vasten. Kun sukka on kuivunut ja kovettunut, paineilma poistetaan ja uusi viemäriputki on käytännössä käyttövalmis. Tämän työvaiheen kesto vaihtelee urakan laajuudesta, mutta keskimäärin sukan veto kestää puolesta puoleentoista tuntiin ja sukan kuivuminen yhdestä kahteentoista tuntiin.

Ennen viimeistelyä, kokonaan sukitettu putkisto kuvataan. Kuvatallenteet toimitetaan kohteen isännöitsijälle tai valvojalle hyväksyttäväksi.